woensdag 9 mei 2012

Mevrouw Thea draagt op

Mevrouw Thea heeft een zwak. Een zwak voor grommende, charismatische, doortastende en meestal iets oudere  mannen. Tony, Kurt, George, John, Endeavour,  Jack, Tom, Varg, Peter, Sherlock en Andy. Een lijst onvolledig en in willekeurige volgorde.

Het zijn mannen die - net als Mevrouw - iets van naaldje tot draadje willen uitzoeken. Mannen die een beetje gestoord zijn, net voldoende om een ingewikkelde puzzel te willen oplossen. Iets waar Mevrouw zich in herkent. Beginnen met een groot blad vol lijnen in verschillende kleuren. Uitzoeken hoe die lijnen met elkaar verband houden, of hoe net niet. Het zijn mannen die net als Mevrouw niet bang zijn om wel eens tot in de late uurtjes door te werken, ook al vallen er wel eens lijken uit de kast.
Mevrouw weet dat ze, net als deze mannen, een partner nodig heeft. Iemand die juiste hints en nieuwe invalshoeken kan bieden, of desnoods alleen maar wil luisteren naar haar gegrom en gevloek.

Mevrouw zou deze mannen graag eens ontmoeten. Om samen naar opera luisteren. Om niet langer eenzaam een glas whisky te moeten degusteren. Of cognac, zo hij wil. Of om met een auto rond rijden die past in een andere eeuw. Ze zouden samen tot in de late uurtjes kunnen doorbomen over hoe het resultaat van hun harde denk - en puzzelwerk toch niet altijd is wat ze hadden gehoopt. En bij zonsopgang dan luidop lachen met de vergelijking tussen een tornmesje en een pistool. Je haalt ze geen van beide graag boven, maar soms kan je niet anders.

Om haar liefde voor deze mannen uit te drukken, draagt ze op. Dus, binnenkort vindt u bij Mevrouw Thea drie stofjes terug die een eerbetoon zijn aan deze mannen. Die beroeren, die zoeken, die vinden.

Wallander's dream

Frost Bubbles

Morse in Harmony


 Bedankt, Helden!


2 opmerkingen:

  1. Héél erg mooie stofjes!!! Vooral het eerste en het derde!!! Ik kijk er al naar uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooooo zo mooi!!! Ik vind al jouw stofjes geweldig! Kokka is mijn absolute favoriet!

    BeantwoordenVerwijderen