zondag 1 april 2012

De Pot vol KoffieMevrouw Thea houdt van het leven. Meer nog: het leven houdt ook van Mevrouw Thea. Waarom en hoe zo en wanneer, legt Mevrouw Thea u later met veel graagte nog wel eens uit. Maar niet vandaag, want vandaag heeft Mevrouw Thea gevloekt.

Heel soms vloekt Mevrouw Thea. Heel soms.

Mevrouw vloekt soms heel klein, als in 'potvolkoffie toch', bijvoorbeeld wanneer ze aan de kassa haar kind van het ene karretje in het andere karretje moet zetten. Niet omdat dat een gedoe is omdat dat kind liever niet meewerkt. Wel omdat de kassaman steevast dezelfde opmerking maakt. 'Dat ge dat zeker niet moogt vergeten, want dat ge anders ambras zult krijgen thuis.' Dan zucht Mevrouw Thea stil en potvolkoffiet ze.

Soms is 'potvolkoffie' net niet genoeg meer. Bijvoorbeeld wanneer Mevrouw een meewarige blik krijgt toegeworpen wanneer ze haar kinders niet helemaal in bedwang kan houden. Een 'verdommeke' is dan al wel eens toegestaan. Of een 'gezouhetzelfeensmoetendoenzolangwachtenmetzoveelinteressantsvooreenpeuterommeetegooien'. 

In zulke situaties zwijgt Mevrouw Thea. De vloekjes borrelen op in haar hoofd en worden daar stil tot erg luid uitgesproken. Maar niemand hoort ze.
Soms echter, wordt het Mevrouw een beetje teveel. Dan kan ze het niet laten om eens heel vies te kijken. Misschien zelfs zachtjes iets onsubtiel te fluisteren. En in heel erge gevallen een deur net iets te hard toe te gooien. 
U vraagt zich waarschijnlijk af welke situaties Mevrouw tot zo'n acties nopen. U krijgt ze daarom even op een rijtje.

- Mevrouw die als kind behandeld wordt, terwijl ze van zichzelf vindt dat ze al erg volwassen is.
- Mevrouw die onhandig is. Vooral wanneer ze eigenlijk op voorhand weet dat iets niet zal lukken zonder scherven, stukken of scheuren, en ze dit dan toch probeert.
- Mevrouw die het winkelkarretje van de persoon achter zich tegen haar enkels voelt botsen. 
- Mevrouw die op de menukaart alleen maar het kindermenu lekker vindt (maar niet als kind behandeld wil worden, dus toch maar iets anders kiest).
- Mevrouw die van het voetpad af moet omdat iemand beslist heeft dat hij/zij daar mag parkeren.
- Mevrouw die ettelijke uren spendeert om de mooiste draagdoek ooit te maken (met dit stofje) om dan tot de conclusie te komen dat haar kind daar niet in wil.
Wees gerust, ze heeft het kind enkel een beetje vies aangekeken. Deuren bleven ook gespaard, ze vond immers een ander prachtig kind dat het wél heerlijk vertoeven vond in dat mooie doek.
En u, ergert u zich soms ook?


6 opmerkingen:

 1. Prachtige draagdoek !
  Is het patroon ook op de site van MmeZsaZsa te vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ! Ik heb het gevonden!
   Je kan het blijkbaar kopen!

   Verwijderen
 2. Grappig! ik "potvolkoffie" nogal veel als mijn kinderen in de buurt zijn ;) de potverdommes zijn meestal achter het stuur...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, heel herkenbaar!
  En je hebt een site, sinds kort zie ik?
  Jij doet al wat ik ook wil. Heel gaaf!
  Succes, gr Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Nienke: Inderdaad, je kan het patroon van het draagdoek kopen.
  @Lotte: Helemaal waar, al zitten die kinderen soms ook per ongeluk in die auto...
  @Marloes: Great minds think alike ofzoiets? ;)

  BeantwoordenVerwijderen